De cijferlijst van Max Verstappen

Het is altijd leuk om over een bepaald onderwerp de weetjes en feiten te zoeken, natuurlijk is er over Max verstappen ook veel te vertellen. Maar voor Max hebben we het maar eens anders gedaan, we hebben het in een soort cijferlijst gestopt, natuurlijk geen rapportcijfers, maar cijfers waar je veel weetjes en feiten uit kunt halen. Dus de cijferlijst van Max Verstappen ziet er als volgt uit:

2: Max Verstappen heeft 2 nationaliteiten, naast de Nederlandse nationaliteit heeft Max ook de Belgische nationaliteit, want hij werd geboren in het Belgische Hasselt en zijn moeder is een Vlaamse.

7: Vorig seizoen eindigde Max 7 keer op het podium, er waren tweede plaatsen in Oostenrijk, Groot-Brittannië, Japan en Maleisië en twee derde plaatsen Duitsland en Brazilië. Maar zijn grootste triomf was natuurlijk de eerste plaats in de Grand Prix van Spanje op het circuit van Barcelona.

11: Verstappen reed vorig seizoen eenentwintig Grand Prix, drie keer viel hij uit. De grootste teleurstelling was in zijn thuis Grand Prix die van België op het circuit van Spa-Francorchamps, mede door materiaalpech eindigde hij deze race als 11e.

13: Tijdens zijn befaamde regenrace in Brazilië rukte hij op van de zestiende naar de derde plek, hij moest 13 rijders passeren om de prachtige derde plek te bemachtigen.

15: Max Verstappen is de 15e Nederlander die in Formule 1 racet, één van voorgangers was zijn vader.

33: De coureurs in de Formule 1 rijden met vaste startnummers, het nummer van Max is 33

40: Het totaal aantal Grand Prix van Max Verstappen staat nu op 40 drieëntwintig voor Toro Rosso en zeventien namens Red Bull.

204: In de zeventien Grand Prix  van het seizoen 2016 reed Max Verstappen maar liefst 204 punten bij elkaar in de strijd om de WK titel, hij eindigde het seizoen op een vijfde plaats.

617: “Max” betekent “de grootste”, vorig jaar in 2016 kregen maar liefst 617 kinderen de voornaam Max. In de lijst met meest gebruikte jongensnamen stond hij daarmee op plaats acht. Drie jaar eerder waren er dat nog maar 468.

6375: Sinds 15 maart 2015 geldt Max Verstappen als de jongste autocoureur die ooit in de Formule 1 startte. Hij was toen 17 jaar en 166 dagen oftewel hij was 6.375 dagen, opnieuw een record.

Nieuw seizoen

Natuurlijk zal er de komende jaren veel aan deze cijferlijst toegevoegd kunnen worden, wie weet wordt hij ooit nog eens de recordhouder met de meeste Formule 1 zeges, wie weet het Formule 1 seizoen gaat weer van start en over 21 races weten we hoe het dit seizoen met Max is gegaan.